Filteren
Prijs (€)
€7,18 - €34,51
Wat zoek je?
Op voorraad?
Merk
Fabrikant
Inhoud
Bruikbaarheid na opening
Inhoud
Voor vlakken

Contactlensvloeistof voor harde lenzen

Voor de ideale verzorging van uw harde contactlenzen hebt u de beste vloeistoffen voor doorlatende contactlenzen nodig, waaronder die van Menicon (MeniCare en Progent), Delta en Boston. Door uw lenzen schoon te houden met een allesreiniger, ontsmettingsvloeistof of reinigingsvloeistof voor contactlenzen, voelen ze elke dag weer als nieuw aan.

24Product
 

Gasdoorlatende contactlenzen zijn harde lenzen gemaakt van duurzame kunststoffen die zuurstof door de lens laten. Deze lenzen worden ook wel gasdoorlatende lenzen, harde lenzen, harde contactlenzen, RGP-contactlenzen en zuurstofdoorlatende lenzen genoemd.

De eerste soorten harde contactlenzen werden van glas gemaakt, en later, in 1936, werd een soort kunststof genaamd polymethylmethacrylaat (PMMA) ontdekt en gebruikt als vervanging voor glas. Tegen 1971, toen de eerste zachte contactlenzen verschenen, werden alle lenzen van dit type materiaal gemaakt. PMMA heeft uitstekende eigenschappen, met een hoge breuk- en krasvastheid, en is gemakkelijk te bewerken. Het nadeel van dit materiaal was echter dat het ondoordringbaar was voor zuurstof en in het algemeen voor diverse gassen, terwijl het oog een aanzienlijke hoeveelheid zuurstof nodig heeft.

Inmiddels zijn er echter gasdoorlatende lenzen ontwikkeld waarin siliconen zijn verwerkt, waardoor ze flexibeler zijn dan harde PMMA-lenzen. Silicone laat zuurstof door de harde lens om het hoornvlies gezond te houden.
In feite laten veel moderne harde lenzen meer zuurstof door naar het hoornvlies dan de meeste zachte contactlenzen. In tegenstelling tot harde PMMA-lenzen, die kleiner moesten zijn en waarvan de randen van het oog af stonden om zuurstof door te laten, kunnen harde contactlenzen alle afmetingen hebben en zonder problemen dichter bij het oogoppervlak worden geplaatst, zodat ze de nodige hoeveelheid zuurstof leveren. Ze zijn ook gemakkelijker aan te brengen zodat ze goed op het oog blijven zitten tijdens het sporten of andere activiteiten.

RPG-contactlenzen bieden dus beter zicht, duurzaamheid, weerstand tegen afzettingen, laten de ogen ademen, geven het helderste zicht tijdens het dragen, zijn ideaal voor alle soorten activiteiten, waaronder sport, kunnen de ontwikkeling van bijziendheid vertragen en zijn watervrij. Maar welke contactlenzen u ook draagt, een goede lensverzorging is ook noodzakelijk.

Voor de verzorging van harde lenzen zijn specifieke verzorgingsproducten nodig. U kunt uw harde contactlenzen bijvoorbeeld fris houden, vrij van bacteriën en sporen van eiwitten, met behulp van reinigingsmiddelen of desinfecterende middelen voor harde contactlenzen. Deze oplossingen voor harde contactlenzen houden uw ogen tijdens het dragen gezond, beschermen ze tegen infecties en zorgen voor comfortabel contactlenzen dragen.

Daarnaast zijn er ook dagelijkse of wekelijkse multi-purpose oplossingen of oplossingen voor het reinigen, desinfecteren of bevochtigen van harde contactlenzen. Enkele van de meest populaire merken zijn Boston, Delta, Menicon met MeniCare Plus en MeniCare Pure en Menicon Progent. Al deze producten bestrijden droge ogen en alle ongemakken die lenzen kunnen veroorzaken.