Filteren

Oogdruppels

 

Oogdruppels voor contactlensdragers

Als je contactlenzen draagt, is het belangrijk dat de lens "drijft" op een voldoende kwaliteit en hoeveelheid traanfilm op het oppervlak van je oog. Als dit niet gebeurt, kan de lens tegen het hoornvliesoppervlak wrijven, wat naast een gevoel van een vreemd voorwerp of mogelijk scherpe pijn ook een doorgang kan bieden voor ziekteverwekkers vanwege de kleine verwondingen die het kan veroorzaken; dit kan leiden tot ernstige hoornvliesontsteking. Het eerder genoemde wrijven kan het oogoppervlak irriteren, wat kan leiden tot ontstekingscellen en mogelijk chronische ontsteking.

Oogdruppels

Oogdruppels

Ons assortiment omvat zowel oogdruppels zonder conserveermiddelen als oogdruppels met conserveermiddelen. Met behulp van de filterfunctie op onze website kan iedereen het perfecte product voor zichzelf vinden. Voor contactlensdragers raden we onze selectie van oogdruppels geschikt voor gebruik met contactlenzen aan.

Visol intensive kunsttranen

Oogirritatie bij het dragen van contactlenzen

De moderne contactlenzen van vandaag zijn gemaakt van ademende materialen die zelden de ogen irriteren. Ze zijn in staat om de ogen langdurig vochtig te houden, waardoor het risico op droge ogen ook afneemt.

Niettemin wordt het aanbevolen voor contactlensdragers om de juiste oogdruppels te gebruiken, die indien nodig onmiddellijk vocht kunnen aanvullen.

Oogdruppels voor droge ogen

Contactlenzen veroorzaken doorgaans een verhoogde ontsteking in de ogen als ze besmet raken of te lang worden gedragen. Zorg er altijd voor dat het gebruik van lenzen gepaard gaat met goede hygiënische praktijken en dat ze niet langer worden gedragen dan de aanbevolen periode. Bij dagelijks of maandelijks gebruik van contactlenzen is het daarom bijzonder belangrijk om u aan de draagtijd te houden. In geval van rode ogen wordt het dragen van contactlenzen niet aanbevolen; raadpleeg eerst een oogarts.

Systane Ultra oogdruppels zonder conserveermiddelen voor contactlensdragers

De juiste keuze van oogdruppels biedt onmiddellijke en langdurige verlichting, helpt bij het herstellen van de traanfilm, vermindert het gevoel van een vreemd voorwerp, vermindert het branderige gevoel en vermindert de verdamping van de waterlaag. Het is raadzaam om de instructies voor juist gebruik te lezen voordat je ze gebruikt.

Kies uit ons assortiment oogdruppels die ook gebruikt kunnen worden met contactlenzen en krijg je favoriete product.

Oogdruppels voor droge ogen

Oogdruppels voor de behandeling van droge ogen

Het syndroom van droge ogen is een veelvoorkomende oogaandoening die de kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloedt vanwege de invloed op de gezichtsscherpte en het ongemak dat het veroorzaakt. Het kan alle leeftijdsgroepen beïnvloeden, waardoor de resultaten van hoornvlies-, staar- en visiecorrigerende (refractieve) operaties in gevaar komen.

Vanwege het onjuist functioneren van de Meibomklieren in de oogleden verslechtert de kwaliteit van de lipidelaag die de traanfilm afsluit, wat leidt tot verhoogde verdamping op het oogoppervlak. Het optreden van symptomen van droge ogen kan worden beïnvloed door verschillende factoren: klimaat, droge lucht, rook, stof, omgevingseffecten. Oogdruppels revitaliseren vermoeide, geïrriteerde ogen.

Soorten Droge Ogen

Afhankelijk van het type droge ogen kunnen oogsymptomen en objectieve tekenen wijzen op aqueuze-deficiënte, verdampings- of gemengde droge-oogziekte.

Oogdruppels voor de behandeling van droge ogen

Deze soorten oogdruppels zijn bedoeld om het branderige gevoel en de irritatie veroorzaakt door droge ogen tijdelijk te verlichten. Als je aanhoudend ongemak aan je ogen ervaart, of ernstige tranen, visuele stoornissen, of bijvoorbeeld roodheid van de ogen, stop dan het gebruik van de oogdruppels en raadpleeg een oogarts, want de aandoening kan verergeren.

Als de symptomen niet verbeteren of verdwijnen na enkele dagen, neem dan zeker contact op met een specialist.

Categorieën Oogdruppels

Oogdruppels voor extra droge ogen

Oogdruppels die kunnen worden gebruikt met contactlenzen

Regenererende oogdruppels, bruikbaar na verwondingen of operaties

Oogdruppels voor droge ogen

Oogdruppels zonder conserveermiddelen

Symptomen van Droge Ogen

Droge ogen kunnen variëren van mild tot ernstig. Symptomen van droge ogen kunnen zijn: oogpijn, hoofdpijn, turen, wazig zicht, vermoeidheid van de ogen, spierkrampen. In onze webshop zijn oogdruppels voor droge ogen verkrijgbaar in verschillende maten.

Voor de behandeling van milde symptomen veroorzaakt door droge ogen, kun je kiezen uit verschillende soorten oogdruppels en kunsttranen. Lees altijd de instructies van het geselecteerde product voordat je het gebruikt.

Net als alle medicijnen kunnen oogdruppels bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen ze krijgt. Soms kunnen wazig zicht, milde ontsteking van het bindvlies (irritatie), verwijding van de pupil optreden, kunnen lokale reacties (branderig gevoel, roodheid, zwelling, pijn, jeuk van het oog en het omliggende gebied) optreden op de plaats van toepassing. Overmatig, frequent gebruik kan branderigheid en een prikkend gevoel veroorzaken.

Het gebruik van oogdruppels en kunsttranen biedt snel hulp bij de behandeling van milde symptomen, maar als lokale reacties aanhouden, het wazige zicht niet verbetert, of als de roodheid van de ogen niet afneemt, raadpleeg dan een specialist.

Bij ernstige aandoeningen moet speciale aandacht worden besteed om mogelijke conjunctivitis te vermijden. Het meest voorkomende teken van conjunctivitis is roodheid van het oog. Dit wordt gevolgd door hevig tranen, afscheiding, jeuk aan de ogen en in ernstigere gevallen pijn en een gevoel van een vreemd voorwerp in de ogen. Als je conjunctivitis (bacteriële ooginfectie) hebt, kunnen oogdruppels ook zonder recept worden gekocht, maar als het probleem ernstig is, is het de moeite waard om een arts te raadplegen en de door hen voorgeschreven medicijnen te gebruiken.

In ons assortiment vind je ook oogdruppels zonder conserveermiddelen. Het is belangrijk om de instructies van de oogarts, evenals de gebruiksaanwijzing van het product, te volgen voor correct gebruik. Bijwerkingen kunnen optreden, zelfs bij het gebruik van oogdruppels en kunsttranen.

Oogdruppels Online Bestellen

Bij online winkelen, als je een terugkerende klant bent, kun je je vorige bestelling met slechts één klik opnieuw bestellen bij het inloggen op je profiel. Kies uit afgeprijsde oogdruppelproducten en koop je favoriete oogdruppel- of kunsttranenmerk.