Filter
Merken
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0-9
Fabrikant
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
0-9

Oogdruppels voor contactlensdragers

Bij het dragen van contactlenzen is het belangrijk dat de lens "drijft" op een traanfilm van de juiste kwaliteit en hoeveelheid. Anders wrijft de lens tegen het oppervlak van het hoornvlies, wat niet alleen een vreemd voorwerp en mogelijk stekende pijn veroorzaakt, maar ook ziekteverwekkers een groen licht kan geven door de kleine laesies die ontstaan en daardoor kan leiden tot ernstige hoornvliesontsteking. De genoemde wrijving kan het oogoppervlak irriteren, waardoor ontstekingscellen binnendringen en een chronische ontsteking ontstaat.

 

 

Ons assortiment omvat zowel conserveermiddelvrije als conserveermiddelhoudende oogdruppels. Met de filterfunctie op onze website kan iedereen het voor hem of haar perfecte product vinden. Voor contactlensdragers adviseren wij ons assortiment oogdruppels voor gebruik met contactlenzen.

 

 

Oogirritatie bij het dragen van contactlenzen

De moderne contactlenzen van tegenwoordig zijn gemaakt van ademende materialen die de ogen het minst irriteren. Ze kunnen de ogen lang vochtig houden, zodat er minder kans is op droge ogen.

Contactlensdragers wordt echter aangeraden een geschikte oogdruppel te gebruiken die het vocht in enkele ogenblikken kan aanvullen als dat nodig is.

 

 

Contactlenzen kunnen meestal een verhoogde oogontsteking veroorzaken wanneer ze vuil worden of overmatig gebruikt worden. Zorg er altijd voor dat de lenzen met een goede hygiëne worden gebruikt en dat ze niet langer dan de aanbevolen periode worden gedragen. Dus als u dagelijkse of maandelijkse contactlenzen draagt, let dan extra op de draagtijd. Contactlenzen worden niet aanbevolen voor rode ogen, raadpleeg eerst uw oogarts.

 

 

Systane Ultra conserveermiddelvrije oogdruppels voor contactlensdragers

Een goed gekozen oogdruppel biedt een onmiddellijke en langdurige oplossing, helpt de traanfilm herstellen, vermindert het gevoel van een vreemd lichaam, vermindert een branderig gevoel, vermindert de verdamping van de waterige laag. Het wordt aanbevolen de juiste behandelingsinformatie te lezen vóór gebruik.

 

 

Oogdruppels voor droge ogen

Droge ogen is een veel voorkomende oogaandoening die een aanzienlijke impact heeft op de levenskwaliteit door een verminderde gezichtsscherpte en het ongemak dat het veroorzaakt. Het kan mensen van alle leeftijden treffen en het resultaat van hoornvlies-, staar- en refractiechirurgie in gevaar brengen.

Een slechte werking van de Meibomian klieren in de oogleden leidt tot een verslechtering van de kwaliteit van de lipidelaag die de traanfilm afsluit, waardoor de traanfilm sneller van het oogoppervlak verdampt. De symptomen van droge ogen kunnen door verschillende factoren worden beïnvloed: klimaat, droge lucht, rook, stof, omgevingsfactoren. Oogdruppels revitaliseren vermoeide en geïrriteerde ogen.

 

 

Soorten droge ogen

Afhankelijk van de soorten droge ogen, gebaseerd op de aan- of afwezigheid van oculaire symptomen en objectieve tekenen, kan de ziekte van droge ogen waterdeficiënt, evaporatief en gemengd zijn.

 

 

Oogdruppels voor de behandeling van droge ogen

Deze soorten oogdruppels worden gebruikt om het branderige gevoel en de irritatie veroorzaakt door droge ogen tijdelijk te verlichten. Als u bijvoorbeeld aanhoudend ongemak of ernstig tranende ogen, wazig zicht of rode ogen ervaart, stop dan met het gebruik van oogdruppels en raadpleeg uw oogarts, want de aandoening kan verergeren.

Als de symptomen niet verminderen of na enkele dagen verdwijnen, is het belangrijk een specialist te raadplegen.

 

 

Categorieën oogdruppels

  • Oogdruppels voor zeer droge ogen;
  • Oogdruppels voor contactlenzen;
  • Oogdruppels voor gebruik na regeneratie, verwonding of operatie;
  • Oogdruppels voor droge ogen;
  • Conserveermiddelvrije oogdruppels.

 

Symptomen van droge ogen

Droge ogen kunnen mild of ernstig zijn. De symptomen van droge ogen kunnen zijn: oogpijn, hoofdpijn, scheelzien, wazig zien, vermoeide ogen, spierkrampen. Onze druppels voor droge ogen zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.

 

Voor milde symptomen veroorzaakt door droge ogen kunt u kiezen uit een assortiment oogdruppels en kunsttranen. Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing van het door u gekozen product.

 

Zoals alle geneesmiddelen kunnen oogdruppels bijwerkingen veroorzaken, maar niet iedereen zal daar last van hebben. Af en toe kunnen wazig zicht, lichte ontsteking (irritatie) van het bindvlies, verwijde pupillen, plaatselijke reacties (branderig gevoel, roodheid, zwelling, pijn, jeuk) op de plaats van toepassing optreden. Overmatig en veelvuldig gebruik kan branderigheid en steken veroorzaken.

Het gebruik van oogdruppels en oogdruppels met kunstmatige tranen kan een snelle verlichting van milde symptomen geven, maar als er lokale reacties optreden, als het zicht wazig blijft of als de roodheid van de ogen aanhoudt, moet u een specialist raadplegen.

 

In ernstige omstandigheden moet bijzondere aandacht worden besteed aan het voorkomen van mogelijke conjunctivitis. Het meest voorkomende teken van conjunctivitis is roodheid van het oog. Dit wordt gevolgd door hevig tranen, afscheiding, jeuk en, in ernstigere gevallen, pijn en het gevoel van een vreemd voorwerp in het oog. Als u conjunctivitis heeft (een bacteriële infectie van het oog), kunt u zonder recept oogdruppels krijgen, maar als het probleem ernstig is, moet u een arts raadplegen en de producten gebruiken die hij of zij voorschrijft.

 

Wij bieden ook conserveermiddelvrije oogdruppels aan. Het is belangrijk om de instructies van uw oogarts en de gebruiksaanwijzing van het product op te volgen voor een juiste toepassing.

 

 

Oogdruppels online bestellen

Als u een oude klant bent, kunt u uw vorige bestelling opnieuw bestellen met een simpele klik op de knop wanneer u inlogt op uw profiel. Kies uit ons assortiment oogdruppels in de uitverkoop en koop uw favoriete merk oogdruppels of kunsttranen met een korting tot 30-70%.

Koop uw favoriete merk oogdruppels met een snelle en zelfs gratis levering, afhankelijk van het totale aantal producten. Actuele informatie over de bezorgkosten vindt u op de bezorg- en betaalpagina van de eOptiek online shop. U hoeft zich alleen maar te registreren in onze online shop met een e-mailadres en wachtwoord.