Vizol S 0.40% (10 ml)
Vizol S 0.40% (10 ml)
 10,90

Vizol S 0.40% (10 ml)

 10,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Inhoud
10 ml
Bruikbaarheid na opening
6 maanden
Type product
Kunstlicht
Hyaluronzuur %
0.4%
Actief ingrediënt
Natrium hyaluronaat
Andere kenmerken
Zonder conserveringsmiddelen, Hialuronzuur
EAN
3856013217211
Hyaluronzuur
Ja
Zonder conserveringsmiddelen
Ja
Smeermiddel
Natriumhyaluronaat
Artikelnummer
VS4010
Details

Vizol S 0,4% (10 ml) Oogdruppels voor droge ogen

Zonder conserveermiddel

Gebruiksaanwijzing / Patiënteninformatie

Lees de onderstaande gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar deze voor toekomstig gebruik.

Vizol S oogdruppels beschermen, hydrateren en smeren het oogoppervlak. Hun toepassing verlicht snel onaangename symptomen.

AANBEVOLEN GEBRUIK Vizol S oogdruppels zijn verkrijgbaar in twee sterktes: Vizol S 0,21% oogdruppels voor droge ogen worden aanbevolen voor de behandeling van milde symptomen van droge ogen. Vizol S 0,4% oogdruppels voor droge ogen worden aanbevolen voor de behandeling van ernstige symptomen van droge ogen. Het gebruik van Vizol S oogdruppels kan droge ogen verminderen en zo complicaties als gevolg van droge ogen voorkomen.

MOGELIJKE OORZAKEN VAN DROGE OGEN KUNNEN ZIJN:

 • Onvoldoende traanproductie of overmatige verdamping van tranen, resulterend in tranenfilmdeficiëntie, die schade aan het oogoppervlak en onaangename symptomen kan veroorzaken.
 • Omgevingsfactoren (centrale verwarming, airconditioning, tl-verlichting, rook, wind).
 • Veelvuldig en langdurig gebruik van een computer, televisiekijken.
 • Het gebruik van decongestieve oogdruppels.
 • Leeftijd (naar schatting lijdt 75% van de mensen boven de 65 aan het droge ogen syndroom).
 • Dragen van contactlenzen.
 • Oogchirurgie of oogletsel.
 • Hormonale veranderingen bij vrouwen: zwangerschap, borstvoeding, menstruatie of menopauze.
 • Medicijngebruik (antidepressiva, bloeddrukverlagende middelen, anticonceptiepillen).
 • Bepaalde aandoeningen (reumatoïde artritis, diabetes, astma, schildklieraandoeningen, glaucoom).

HOE WERKEN VIZOL S OOGDRUPPELS?

Natriumhyaluronaat is een essentieel onderdeel van het menselijk oog. Vizol S oogdruppels bevatten natriumhyaluronaat in hoge concentratie. Natriumhyaluronaat vormt bij elke knipperslag een stabiele beschermende laag op het oogoppervlak, waardoor de onaangename symptomen van droge ogen zoals het gevoel van een vreemd voorwerp in het oog, korreligheid, jeuk, roodheid, branderigheid, tranen en lichtgevoeligheid snel worden verlicht.

Vizol S 0,21% oogdruppels kunnen ook worden gebruikt bij het dragen van contactlenzen. Door de viskeuze textuur van Vizol S 0,4% oogdruppels blijft natriumhyaluronaat langer op het oogoppervlak, wat zorgt voor langdurige hydratatie en extra bescherming van het oog. Bij het gebruik van Vizol S 0,4% oogdruppels wordt aanbevolen de contactlens te verwijderen en deze 15 minuten na toediening weer in te brengen.

AANBEVOLEN TOEPASSING

Druppel 1-2 druppels in het oog en knipper vervolgens een paar keer zodat de oplossing gelijkmatig over het oogoppervlak wordt verdeeld. Verwijder voor gebruik de beschermkap en plaats deze na gebruik terug.

Houd er rekening mee dat u vóór het eerste gebruik moet pompen. Houd de fles tijdens het pompen met de druppelaar naar beneden gericht.

HET GEBRUIK VAN OOGDRUPPELS: 1. Verwijder de dop van de pomp. 2. Pak de pomp zoals weergegeven in het diagram. 3. Draai de container om en activeer de pomp totdat de eerste druppel verschijnt. 4. Houd de container ondersteboven en druk op de pomp om het voorgeschreven aantal druppels in het oog te laten vallen.

Na overleg met uw arts kunnen Vizol S oogdruppels worden gebruikt na oogchirurgie en in gevallen van droge ogen die worden veroorzaakt door het gebruik van ontstekingsremmende oogpreparaten. Vizol S oogdruppels bevatten geen conserveermiddelen, wat het risico op irritatie en schade aan het oogoppervlak vermindert. Het product wordt over het algemeen goed verdragen door patiënten. Als u toch bijwerkingen ervaart, raadpleeg dan uw arts of apotheker! Bij juist gebruik is het product voldoende voor 30 dagen. Bij langdurig gebruik, raadpleeg uw arts. Dankzij de speciale druppelaartechnologie blijft de vloeistof na opening van de fles steriel.

SAMENSTELLING: Beide sterktes van het product bevatten de volgende ingrediënten: natriumchloride, natriumdihydrogeenfosfaat-dihydraat, watervrij disodiumfosfaat, natriumhyaluronaat, gezuiverd water.

VERPAKKING: 10 ml

WAARSCHUWINGEN:

Gebruik Vizol S oogdruppels niet als:

 • U merkt dat de fles van de oogdruppels of de applicator beschadigd is.
 • Voor veilig gebruik en hygiëne moet de fles door slechts één persoon worden gebruikt!
 • Er is geen interactie bekend tussen Vizol S oogdruppels en contactlensvloeistoffen, andere oogdruppels of lokaal aangebrachte oogzalven. Als u andere oogpreparaten gebruikt, wacht dan minstens 15 minuten tussen beide toedieningen.

Opmerking: Vizol S 0,4% kan tijdelijke wazigheid van het gezichtsvermogen veroorzaken. Vermijd autorijden of het bedienen van machines totdat uw zicht weer helder is.

OPSLAG: Bewaren onder 30°C in de originele verpakking.

Houd buiten het bereik van kinderen!

FABRIKANT: JADRAN GALENSKI LABORATORIJ d. d. Svilno 20, 51000 Rijeka, Kroatië HONGARIJE

VERVALDATUM: Zoals vermeld op de verpakking.

Na opening kan het product gedurende 180 dagen worden gebruikt. Gebruik het niet na de vervaldatum.

LAATSTE HERZIENINGSDATUM februari 2018

Vergelijkbare producten