Systane Balance (10 ml)
Systane Balance (10 ml)
 11,70

Systane Balance (10 ml)

 11,70
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
10 ml
Bruikbaarheid na opening
6 maanden
Type product
Kunstlicht
Groep conserveringsmiddelen
Bevat polyquaternamine
Naam conserveringsmiddelen
Polyquad® (Polyquaternium-1)
Actief ingrediënt
Propyleenglycol
EAN
8427324871376
Smeermiddel
Propyleenglycol
Artikelnummer
SYSTB10
Details

SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels (10 ml)

Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar deze voor toekomstig gebruik.

Gebruiksaanwijzing / Patiëntinformatie

Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar deze voor toekomstig gebruik.

BESCHRIJVING:

SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels zijn op lipide gebaseerde lubricerende oogdruppels die worden gebruikt voor de behandeling van droge ogen. SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels hydrateren het oogoppervlak, vervangen en stabiliseren de lipidelaag van de traanfilm en verminderen overmatige verdamping van de traanfilm. SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels bieden langdurige verlichting van symptomen van droge ogen, zoals branderigheid en irritatie. SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels zijn een steriele witte emulsie die propyleenglycol, hydroxypropylguar, minerale olie, dimyristoyl fosfatidylglycerine, polysorbaat 40, sorbitaantristearaat, boorzuur, sorbitol, dinatrium-edetaat en 0,001% POLYQUAD® (polyquaternium-1) conserveermiddel bevat. Het kan zoutzuur en/of natriumhydroxide bevatten om de pH aan te passen.

INDICATIES (waarvoor te gebruiken): SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels worden gebruikt voor de behandeling van droge ogen, tijdelijke verlichting van het branderige gevoel en irritatie veroorzaakt door droge ogen.

CONTRA-INDICATIES (redenen om niet te gebruiken): Gebruik van SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels is gecontra-indiceerd bij allergie voor een van de bestanddelen van het product.

TOEPASSING:

SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels kunnen gedurende de dag naar behoefte worden gebruikt. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de behandeling van droge ogen die optreden bij het dragen van contactlenzen: druppel 1-2 druppels in het oog vóór het plaatsen van de contactlenzen en knipper een paar keer.

WAARSCHUWINGEN:

Het is belangrijk om de instructies van uw oogarts en de gebruiksaanwijzing te volgen. Als u aanhoudend ongemak in uw ogen ervaart, ernstig tranen, visuele stoornissen of roodheid van de ogen, stop dan met het gebruik van SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels en raadpleeg een arts, omdat de aandoening ernstiger kan worden. Tijdelijke wazigheid en andere visuele stoornissen kunnen uw vermogen om een voertuig te besturen of machines te bedienen beïnvloeden. Wacht na gebruik totdat uw zicht weer helder is voordat u een voertuig bestuurt of machines bedient.

VOORZORGSMAATREGELEN:

Alleen voor oogheelkundig gebruik. Als de dop losraakt nadat u de beschermring hebt verwijderd, verwijder deze dan voordat u het product gebruikt. Raak de druppelaar van de fles nooit aan een oppervlak aan om besmetting te voorkomen. Gebruik het product niet als de emulsie is verkleurd, het is dan niet meer bruikbaar. Sluit de dop na gebruik. Bewaren bij een temperatuur van maximaal 30°C. Bewaar de fles goed gesloten wanneer deze niet in gebruik is. Gebruik het product vóór de aangegeven houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na opening kan het product maximaal zes maanden worden gebruikt. Gooi de resterende oplossing na zes maanden na opening weg. Buiten bereik van kinderen houden. Raadpleeg een arts bij inslikken. Kleinverpakkingen van SYSTANE® BALANCE lubricerende oogdruppels zijn verkrijgbaar in flessen van 3-10 ml (één of meerdere flessen per verpakking).

STERIEL |A|

Fabrikant: Alcon Laboratories (UK) Ltd.

Vergelijkbare producten