Starazolin Complete (10 ml)
Starazolin Complete (10 ml)
 9,90

Starazolin Complete (10 ml)

 9,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
10 ml
Bruikbaarheid na opening
3 maanden
Type product
Kunstlicht
Hyaluronzuur %
0.2%
Actief ingrediënt
Natriumhyaluronaat, dexpanthenol
Andere kenmerken
Zonder conserveringsmiddelen, Hialuronzuur
EAN
5900257101503
Hyaluronzuur
Ja
Zonder conserveringsmiddelen
Ja
Smeermiddel
Natriumhyaluronaat
Artikelnummer
STARAZ_COMPLETE_10_ML
Details

Starazolin® Complete Oogdruppels met 0,2% natriumhyaluronaat en 2% dexpanthenol

Gebruiksaanwijzing / Patiënteninformatie

Gebruiksaanwijzing voor medische hulpmiddelen. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u het medische hulpmiddel gaat gebruiken, want het bevat belangrijke informatie voor u. Bewaar deze informatie, want u kunt deze later nog nodig hebben. Als uw klachten aanhouden of verergeren, raadpleeg dan een arts! Polfa Warszawa S.A. Starazolin Complete Oogdruppels met 0,2% natriumhyaluronaat en 2% dexpanthenol Bevat geen conserveermiddel

De gebruiksaanwijzing bevat de volgende informatie: 1. Wat is Starazolin Complete medisch hulpmiddel en waarvoor dient het precies? 2. Belangrijke informatie voordat u Starazolin Complete medisch hulpmiddel gaat gebruiken 3. Hoe gebruikt u Starazolin Complete medisch hulpmiddel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u Starazolin Complete medisch hulpmiddel? 6. Overige nuttige informatie

1. Wat is Starazolin Complete medisch hulpmiddel en waarvoor dient het precies? Starazolin Complete is een steriele oogdruppel die natriumhyaluronaat en dexpanthenol bevat, zonder conserveermiddel.

 • Natriumhyaluronaat komt van nature voor in het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in traanvloeistof.
 • Dexpanthenol is een stof die behoort tot de B-vitamines en de effectiviteit van natriumhyaluronaat ondersteunt.

Deze ingrediënten hydrateren, verfrissen, verzorgen en beschermen het oppervlak van het oog en dragen bij aan het herstel ervan. Starazolin Complete biedt verlichting voor de ogen in de volgende gevallen:

 • Droge ogen
 • Gevoel van "zand" onder het ooglid, irritatie door vreemd materiaal in het oog
 • Oogvermoeidheid
 • Brandend gevoel
 • Jeuk
 • Tranende ogen
 • Irritatie
 • Tijdelijk wazig zien als gevolg van oogvermoeidheid

Starazolin Complete draagt bij aan de natuurlijke hydratatie van de ogen, verzorgt en beschermt het oogoppervlak en beschermt tegen uitdroging. Starazolin Complete bevat natriumhyaluronaat, een natuurlijke stof die een gelijkmatige, langdurige beschermende laag op het oogoppervlak vormt. Deze beschermende laag heeft geen invloed op het gezichtsvermogen. Starazolin Complete bevat ook dexpanthenol (B5-provitamine), dat het hydraterende effect van natriumhyaluronaat versterkt, bijdraagt aan het herstelproces en het oogoppervlak beschermt. Starazolin Complete verzorgt en beschermt het oogoppervlak en vormt een beschermende laag die ongemak veroorzaakt door verschillende factoren vermindert:

 • Mechanische irritatie door oogheelkundige procedures of het dragen van contactlenzen
 • Irritatie door omgevingsfactoren (airconditioning, kou, warmte, droge lucht, winter, luchtverontreiniging, rook, fel zonlicht)
 • Fysieke vermoeidheid veroorzaakt door bijvoorbeeld computergebruik, microscoopgebruik of langdurig autorijden.
 • Bij veranderingen in de hoeveelheid of samenstelling van de tranen, zoals bij mensen met het droge-ogensyndroom en mensen ouder dan 40 jaar.

Starazolin Complete kan worden gebruikt door dragers van alle soorten contactlenzen.

2. Belangrijke informatie voordat u Starazolin Complete medisch hulpmiddel gaat gebruiken Gebruik Starazolin Complete medisch hulpmiddel niet:

 • Als u allergisch bent voor een van de ingrediënten van het product
 • Als u lijdt aan een ooginfectie

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen: Er is geen bekende informatie over interacties (wisselwerkingen) met andere oogdruppels. Als u meerdere soorten oogdruppels tegelijk moet gebruiken, moet u 15 minuten tussen elk gebruik van verschillende producten wachten. Starazolin Complete oogdruppels moeten als laatste worden gebruikt.

Na het aanbrengen kan er tijdelijke wazigheid optreden. Als de wazigheid niet afneemt, mag u niet autorijden of machines bedienen. Tijdelijke irritatie, branderigheid of prikkeling kan voorkomen. Als een van deze effecten aanhoudt of verergert, dient u onmiddellijk uw behandelend arts te raadplegen.

Verwijder de druppelaar niet vóór gebruik.

3. Hoe gebruikt u Starazolin Complete medisch hulpmiddel? Volg onderstaande instructies voor het juiste gebruik van Starazolin Complete medisch hulpmiddel.

Gebruiksmethode Voor hygiënische redenen moet één flesje door één persoon worden gebruikt.

 • Was uw handen grondig voordat u Starazolin Complete medisch hulpmiddel gebruikt.
 • Voor het eerste gebruik, verwijder de dop, draai het flesje om zodat de druppelaar aan de onderkant zit, en druk voorzichtig op het flesje totdat de eerste druppel verschijnt.
 • Verwijder voor elk gebruik de dop en druppel in uw oog.
 • De aanbevolen hoeveelheid is 1-2 druppels per oog, 3 keer per dag in de traanzak onder het oog of volgens de instructies van de oogarts.
 • Sluit uw oog langzaam om ervoor te zorgen dat de druppels gelijkmatig over het hele oogoppervlak worden verdeeld.
 • Sluit na gebruik altijd het flesje.
 • Zorg ervoor dat de druppelaar het oogoppervlak niet raakt.

Na gebruik schudt u het overtollige product van de druppelaar af en plaatst u de dop terug. Naarmate de hoeveelheid Starazolin Complete afneemt, moet u harder op het flesje drukken om de benodigde hoeveelheid te krijgen. Dit komt door het sluitsysteem dat de steriliteit behoudt en de ingrediënten van de conserveermiddelvrije oogdruppels beschermt tegen verontreinigingen. Omdat Starazolin Complete geen conserveermiddel bevat, kan het langdurig worden gebruikt en wordt het goed verdragen door gevoelige ogen. Als uw symptomen ondanks het gebruik van het product aanhouden, raadpleeg dan een oogarts. Als u te veel Starazolin Complete heeft gebruikt: Er zijn geen gevallen bekend waarin overdosering van oogdruppels is opgetreden.

4. Mogelijke bijwerkingen In zeldzame gevallen kunnen bijwerkingen optreden, zoals een branderig of tranend gevoel in de ogen, maar deze symptomen kunnen direct worden verlicht door het gebruik van het product te staken. Direct na gebruik kan er tijdelijk lichte wazigheid optreden. Als u een allergische reactie of andere bijwerkingen opmerkt, meld dit dan onmiddellijk aan de fabrikant van het product.

5. Hoe bewaart u Starazolin Complete medisch hulpmiddel? Bewaren bij temperaturen onder de 25°C. Bewaar het flesje goed gesloten in de kartonnen doos. Buiten bereik van kinderen houden. Gebruik Starazolin Complete medisch hulpmiddel niet na de vervaldatum die op het potje en de kartonnen doos is aangegeven. Het product kan tot 90 dagen na opening worden gebruikt.

6. Overige nuttige informatie

Ingrediënten Starazolin Complete bevat: 0,2% natriumhyaluronaat, 2% dexpanthenol, natriumcitraat-dihydraat, monohydraat citroenzuur, hoogwaardig water. Heldere, transparante oogdruppels.

Verpakking: het potje bevat 5 ml of 10 ml oplossing, afgesloten met een klepdop om te beschermen tegen micro-organismen. De potjes worden geleverd in kartonnen dozen.

Polfa Warszawa S.A. ul. Karolkowa 22/24 01-207 Warszawa, Polen

STERIEL CE 0197

Vergelijkbare producten