ReNu MultiPlus (360 ml)
ReNu MultiPlus (360 ml)
 8,90

ReNu MultiPlus (360 ml)

 8,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Merk
Fabrikant
Inhoud
Tussen 120 en 360 ml
Type oplossing
Multifunctioneel (zachte lens)
Voor welk type lens
Zachte lens
Inclusief
1 lenshouder
EAN
7391899847344
Artikelnummer
RNMP360
Details

ReNu MultiPlus (360 ml), Contactlensvloeistof met houder

De Bausch & Lomb ReNu MultiPlus® lubricerende en herbevochtigende druppels zijn een steriele, geconserveerde oplossing die wordt aanbevolen voor effectieve smering en herbevochtiging van zachte (hydrofiele) contactlenzen om het dragen van lenzen comfortabeler te maken.

Gebruik: Indien nodig tijdens het dragen van contactlenzen, breng 2 of 3 druppels aan op uw contactlens. Knipper meerdere keren. Als u zich nog steeds niet comfortabel voelt in uw contactlens, voeg dan nog een druppel toe. Als het ongemak aanhoudt, VERWIJDER ONMIDDELLIJK de lens en neem contact op met uw oogarts.

Samenstelling: Steriele isotone oplossing met povidon, boorzuur, kaliumchloride, natriumboraat en natriumchloride; geconserveerd met 0,1% dinatriumedetaat en 0,1% sorbinezuur.

Beschrijving: De Bausch & Lomb ReNu MultiPlus lubricerende en herbevochtigende druppels zijn ideaal voor dagelijks gebruik of langdurig lensdragen, evenals voor het herwassen van wegwerplenzen of lenzen voorgeschreven voor frequente vervanging. Als u langdurig gedragen lenzen heeft, kan deze oplossing worden gebruikt om de lenzen na het slapen opnieuw te bevochtigen.

INDICATIES (toepassingen): De Bausch & Lomb ReNu MultiPlus lubricerende en herbevochtigende druppels worden gebruikt voor smering en herbevochtiging van zachte (hydrofiele) contactlenzen tijdens het dragen. Het kan worden gebruikt met dagelijkse of langdurig te dragen lenzen, evenals wegwerplenzen of lenzen voorgeschreven voor frequente vervanging.

CONTRA-INDICATIES (redenen om niet te gebruiken): GEBRUIK DIT NIET ALS U ALLERGISCH BENT VOOR EEN VAN DE INGREDIËNTEN.

VOORZORGSMAATREGELEN:

 • Problemen met contactlenzen en lensverzorgingsproducten kunnen ernstige oogletsels veroorzaken.
 • Om lenzen en lensverzorgingsproducten op de juiste manier te gebruiken en te verzorgen, moet u de instructies van uw oogarts en alle labelinstructies volgen, inclusief die van de lenshouder.
 • Oogproblemen, inclusief hoornvlieszweren, kunnen snel ontwikkelen en leiden tot verlies van gezichtsvermogen.
 • Daglenzen mogen 's nachts niet worden gedragen. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat het risico op ernstige bijwerkingen toeneemt wanneer deze lenzen 's nachts worden gedragen.
 • Verlengd gedragen lenzen moeten regelmatig worden verwijderd voor reiniging en desinfectie, verwijdering en vervanging volgens het schema voorgeschreven door de oogarts.
 • Klinische studies hebben aangetoond dat bij langdurige contactlensdragers het risico op ernstige bijwerkingen groter is dan bij dagelijkse contactlensdragers.
 • Studies hebben ook aangetoond dat het risico op ernstige bijwerkingen toeneemt bij lenzen die langer worden gedragen voordat ze worden verwijderd voor reiniging, desinfectie, verwijdering en vervanging.
 • Rokers hebben ook een hoger risico op bijwerkingen.
 • Als u ongemak, overmatige tranen, veranderingen in het gezichtsvermogen, oogirritatie, ongebruikelijke oogafscheiding, vlekken, halo's rond objecten, lichtgevoeligheid of droge ogen ervaart, verwijder dan onmiddellijk de lens en raadpleeg een oogarts.
 • Het wordt aanbevolen dat contactlensdragers jaarlijks twee keer of vaker, indien voorgeschreven, professionele zorgverleners raadplegen.
 • Om vervuiling van de oplossing of lenzen te voorkomen:
  • Raak de punt van de container niet aan een oppervlak aan.
  • Na gebruik altijd de dop vervangen.
  • Gebruik deze oplossing niet in andere flessen of containers.
  • Niet gebruiken voor warmte (thermische) desinfectie.

WAARSCHUWINGEN:

 • Sluit de dop altijd stevig op de fles na gebruik.
 • Bewaar de oplossing bij kamertemperatuur.
 • Gebruik vóór de vervaldatum op de doos en de fles.
 • Gebruik het product binnen 90 dagen na opening.
 • Gebruik de oplossing niet als de verzegelingsfolie op de hals van de fles beschadigd is of ontbreekt.
 • Buiten het bereik van kinderen houden.

BIJWERKINGEN (problemen en wat te doen):

De volgende problemen kunnen optreden: prikkeling, branderig gevoel of jeukende ogen (irritatie), minder comfort dan toen de lens voor het eerst werd aangebracht, gevoel van iets in het oog (vreemd lichaam, krasserig gebied), overmatige tranen, wazig zien, halo's of schitteringen rond objecten, lichtgevoeligheid (fotofobie) of droge ogen. Als u een van deze symptomen opmerkt: Verwijder onmiddellijk de lens. Als het ongemak of het probleem verdwijnt, inspecteer dan de lens grondig. Als de lens op enigerlei wijze beschadigd is, plaats deze dan NIET terug in het oog. Plaats de lens in de bewaardoos en neem contact op met uw oogarts. Als er verontreinigingen, wimpers of andere vreemde voorwerpen op de lens zitten, of als het probleem aanhoudt en de lens er onbeschadigd uitziet, reinig dan grondig, spoel en desinfecteer de lens en plaats deze terug. Als het probleem aanhoudt, verwijder dan onmiddellijk de lens en raadpleeg een oogarts.

Een van deze symptomen kan een ernstige aandoening zijn zoals infectie, hoornvliesulcus, neovascularisatie of iritis. Om ernstige oogschade te voorkomen, moet u onmiddellijk professionele identificatie van het probleem en onmiddellijke behandeling zoeken.

Goede lensverzorgingspraktijken:

Voor het hanteren van lenzen altijd handen wassen en spoelen. Reinig, spoel en desinfecteer lenzen bij elke verwijdering. Om verwisseling te voorkomen, altijd dezelfde lens eerst gebruiken, links of rechts. Spoel na gebruik altijd de lenzenhouder leeg en spoel deze met verse spoelvloeistof en laat hem drogen. Bij het dragen van wegwerplenzen, gooi elke lens na verwijdering weg en vervang deze door een nieuwe lens.

Vergelijkbare producten