OPTI-FREE Replenish (300 ml)
OPTI-FREE Replenish (300 ml)
 10,90
OPTI-FREE Replenish (300 ml)
OPTI-FREE Replenish (300 ml)
OPTI-FREE Replenish (300 ml)
OPTI-FREE Replenish (300 ml)

OPTI-FREE Replenish (300 ml)

 10,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
Tussen 120 en 360 ml
Type oplossing
Multifunctioneel (zachte lens)
Voor welk type lens
Zachte lens
Uren om lenzen in de oplossing te laten
6
Inclusief
1 lenshouder
EAN
300650356831
Artikelnummer
OFR300
Details

Opti-Free Replenish (300 ml)

OPTI-FREE Replenish* multifunctionele desinfectieoplossing voor het reinigen, spoelen, desinfecteren en bewaren van lenzen, evenals het herstellen van het lensoppervlak. Voor silicone hydrogel en andere zachte contactlenzen.

BESCHRIJVING:

OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing is een steriele, gebufferde, isotonische waterige oplossing die natriumcitraat, natriumchloride, natriumboraat, propyleenglycol, een gepatenteerd tweeledig lensoppervlakherstelsysteem genaamd TEARGLYDE (TETRONIC 1304, nonanoylethyleendiaminetriazijnzuur), 0,001% POLYQUAD (polyquaternium-1) en 0,0005% ALDOX® (myristamidopropyl dimethylamine) conserveermiddelen bevat. TETRONIC is een geregistreerd handelsmerk van BASF.

EFFECTEN:

Bij correct gebruik van OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing worden eiwitten en andere afzettingen losgemaakt en verwijderd van de lenzen tijdens reiniging en bewaring. Het doodt schadelijke micro-organismen (bacteriën) op het lensoppervlak. Het kan worden gebruikt voor het spoelen en bewaren van silicone hydrogel en andere zachte (hydrofiele) contactlenzen en voor de desinfectie van lenzen, zodat de lenzen tot 30 dagen na desinfectie kunnen worden bewaard. Bij dagelijks gebruik van OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing is geen ander enzymatisch reinigingsmiddel nodig. Naast OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing is er geen behoefte aan een ander zoutoplossingsproduct.

INDICATIE (doel van gebruik):

Voor dagelijkse reiniging, conditionering, verwijdering van eiwitafzettingen, chemische (niet-warmte) desinfectie en bewaring van silicone hydrogel en andere zachte (hydrofiele) contactlenzen volgens de instructies van de oogarts.

COMFORT EN BEVOCHTIGING VOOR GEMAKKELIJK LENS DRAGEN MET OPTI FREE REPLENISH:

Tijdens het inweken herstelt de OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing dagelijks het lensoppervlak door vocht aan de lens te binden, wat samen met natuurlijke tranen een dunne laag vloeistof op het lensoppervlak behoudt gedurende de dag. Hierdoor ontstaat een continue vloeistoflaag tussen het oog en de lens, die de hele dag door voor vochtigheid van de lens zorgt. De vloeistoflaag op het lensoppervlak helpt bij het behouden van een gezond (vrij van ontsteking en irritatie) wit oogoppervlak. Voor degenen die ongemak ervaren in hun ogen bij het dragen van zachte contactlenzen, biedt het extra comfort. Door het herstellen van het lensoppervlak blijven de lenzen vochtig, wat zorgt voor helder zicht, zelfs aan het einde van de dag.

CONTRA-INDICATIES:

Gebruik OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing niet als u overgevoelig bent voor een van de ingrediënten.

ALGEMENE INSTRUCTIES:

 1. Verwijder voor het eerste gebruik de beschermfolie van de flessenhals.
 2. Was uw handen altijd grondig en spoel ze af voordat u uw contactlenzen aanraakt.
 3. Reinig, conditioneer, spoel en desinfecteer uw lenzen telkens wanneer u ze verwijdert.
 4. Begin altijd met dezelfde - rechter- of linkerlens om verwarring te voorkomen.
 5. Leeg na gebruik altijd de lenshouder en spoel deze uit met verse OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing en laat hem aan de lucht drogen.

INSTRUCTIES VOOR REINIGING, CONDITIONERING, DESINFECTIE EN VERWIJDERING VAN EIWIT:

 • Reinig beide zijden van de lens grondig (5 seconden) met verse OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing.
 • Vul de ALCON lenshouder met verse OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing.
 • Bewaar de lens minstens 6 uur in de afgesloten houder na het inweken.
 • Na het weken kunnen de lenzen opnieuw worden ingezet.
 • Om eventuele resten te verwijderen, spoel de lens af met verse OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing voordat u de lens inzet.
 • Lenzen kunnen 30 dagen worden bewaard in de lenshouder met OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing. Hierna moet u de lens om de 30 dagen of vóór het inzetten reinigen en spoelen met OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing.
 • Uw oogarts kan aanvullende producten of procedures aanbevelen voor lensverzorging, rekening houdend met uw individuele traanchemie en lensdraaggewoonten.
 • Volg altijd de instructies van uw oogzorgspecialist op.
 • Wijzig de instructies voor het omgaan met uw lenzen niet zonder eerst uw behandelende arts te raadplegen.
 • Als uw arts u vraagt uw lenzen te wrijven, breng dan enkele druppels aan op uw lenzen en wrijf ze vervolgens enkele seconden. Volg daarna de bovenstaande instructies.

WAARSCHUWINGEN:

Het is belangrijk om de instructies van uw oogzorgspecialist en de instructies op de verpakking van contactlenzen en lenzencare-producten, inclusief het juiste gebruik van de lenshouder, te volgen. Als u aanhoudend ongemak, overmatig tranen, verslechtering van het zicht of roodheid van de ogen ervaart, VERWIJDER DAN ONMIDDELLIJK UW LENZEN EN RAADPLEEG EEN OOGARTS, omdat de symptomen kunnen verergeren.

VOORZORGSMAATREGELEN:

 • Gebruik altijd verse OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing. Hergebruik nooit de vloeistof in de lenshouder.
 • Raak de druppelaar van de fles na gebruik nooit aan een oppervlak aan om besmetting te voorkomen.
 • Schroef de dop na gebruik altijd terug op de fles.
 • Bewaren bij kamertemperatuur.
 • Bewaar de fles goed gesloten wanneer deze niet in gebruik is.
 • Gebruik de oplossing alleen binnen de houdbaarheidsdatum.
 • Gooi de resterende oplossing weg na zes maanden na opening.
 • Niet geschikt voor warmte-desinfectie.

VERPAKKING: OPTI-FREE Replenish multifunctionele desinfectieoplossing, gesteriliseerd door filtratie, is verkrijgbaar in plastic flessen van 60-300 ml. Niet alle verpakkingsgroottes zijn mogelijk verkrijgbaar.

STERIELE LENSHOUDER VAN ALCON®

Alcon Laboratories (UK) Ltd. Frimley Business Park Frimley, Camberley Surrey, GU16 7SR, Verenigd Koninkrijk

Amerikaanse octrooinummers: 5,393,491; 5,573,726; 5,631,005; 6,143,799; 6,365,636; 6,503,497; en 6,995,123

Vergelijkbare producten