OPTI-FREE PureMoist (2x300 ml)
OPTI-FREE PureMoist (2x300 ml)
 21,90
OPTI-FREE PureMoist (2x300 ml)
OPTI-FREE PureMoist (2x300 ml)

OPTI-FREE PureMoist (2x300 ml)

 21,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
Boven 360 ml
Type oplossing
Multifunctioneel (zachte lens)
Voor welk type lens
Zachte lens
Uren om lenzen in de oplossing te laten
6
Inclusief
2 lenshouders
EAN
300651361582
Artikelnummer
OFPM2X300
Details

OPTI-FREE* PureMoist*

Multifunctionele desinfectieoplossing voor siliconen hydrogel en andere zachte contactlenzen

Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar deze voor toekomstig gebruik!

EFFECTEN: Bij gebruik van de OPTI-FREE PureMoist-oplossing volgens de instructies:

 • Reinigt: verwijdert eiwitten en vetten voor desinfectie en bewaring.
 • Desinfecteert: biocompatibel, de desinfecterende stoffen POLYQUAD en ALDOX doden schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en Acanthamoeba.
 • Spoelt: dient om uw contactlenzen af te spoelen en te bevochtigen indien nodig.
 • Bewaart: na desinfectie kunnen de lenzen tot 30 dagen worden bewaard.

Dankzij de HydraGlyde* bevochtigingsmatrix biedt het de hele dag comfortabel dragen: de matrix bindt vocht aan de lens en zorgt voor de hele dag hydratatie van de lens. De lens wordt omgeven door een vochtkussen, waardoor uw ooglid zonder irritatie over het lensoppervlak kan glijden.

Bij dagelijks gebruik van de OPTI-FREE PureMoist-oplossing is geen ander enzymatisch reinigingsmiddel nodig. Bewaar uw lenzen niet in zoutoplossing in plaats van OPTI-FREE PureMoist, omdat dit geen desinfecterende werking heeft.

ALGEMENE INSTRUCTIES:

Verwijder vóór het eerste gebruik de beschermfolie van de flesopening. Was altijd uw handen en spoel ze af voordat u uw contactlenzen aanraakt. Reinig, spoel en desinfecteer altijd de lenzen die uit uw ogen zijn gehaald. Begin altijd met hetzelfde oog - links of rechts - om verwarring van de lenzen te voorkomen. Giet na gebruik de inhoud van de lenshouder uit en spoel deze uit met OPTI-FREE PureMoist-oplossing, laat deze open en droog aan de lucht. (Spoel de lenshouder niet af met kraanwater).

VOOR OPTIMAAL RESULTAAT, VOLG DE HIER BESCHREVEN INSTRUCTIES:

 1. Bevochtig beide zijden van de lenzen grondig met OPTI-FREE PureMoist-oplossing. Wrijf de lenzen gedurende 20 seconden.
 2. Spoel beide zijden van de lenzen gedurende 10 seconden af met OPTI-FREE PureMoist-oplossing.
 3. Vul de ALCON lenshouder met verse OPTI-FREE PureMoist-oplossing. Laat de lenzen 's nachts in de gesloten houder zitten, of minstens 6 uur lang. Plaats de lenzen daarna in uw ogen. Als er zich enig afzetting op de contactlenzen bevindt, spoel deze dan af met OPTI-FREE PureMoist-oplossing voordat u ze plaatst. Lenzen kunnen tot 30 dagen in de gesloten houder met OPTI-FREE PureMoist-oplossing worden bewaard. Na dertig dagen, vóór het inzetten, de lenzen opnieuw reinigen en desinfecteren met OPTI-FREE PureMoist-oplossing. Volg altijd de instructies van uw oogarts op. Verander uw lenzenbehandelingsgewoonten of verzorgingsproducten niet zonder eerst uw oogarts te raadplegen.

Ingrediënten: OPTI-FREE PureMoist is een steriele, gebufferde, waterige oplossing die natriumcitraat, natriumchloride, boorzuur, sorbitol, aminomethylpropanol, natrium-EDTA, twee bevochtigingsmiddelen (TETRONIC 13041 en HydraGlyde bevochtigingsmatrix (EOBO-418-polioxietyleen-polioxibutyleen)) en 0,001% POLYQUAD (polyquaternium-1) en 0,0006% ALDOX (miristamidopropyl dimethylamine) conserveermiddelen bevat.

De HydraGlyde bevochtigingsmatrix is een uniek, multifunctioneel, zogenaamd blokcopolymeer dat primair dient voor bevochtiging en smering van siliconen hydrogel-lenzen. TETRONIC is een geregistreerd handelsmerk van BASF.

AANWIJZING: Voor dagelijkse reiniging, bevochtiging, spoeling, voorkomen van vet- en eiwitopbouw, verwijdering van eiwit- en vetopbouw, chemische (niet-thermische) desinfectie en bewaring van siliconen hydrogel- en andere zachte (hydrofiele) contactlenzen; op advies van een professional.

CONTRA-INDICATIES (Niet gebruiken bij): Allergie voor een van de ingrediënten van het product.

WAARSCHUWINGEN: Voor het juiste gebruik en onderhoud van contactlenzen en lenzencareproducten, inclusief de lenshouder, is het uiterst belangrijk om de instructies van de professional en de gebruiksaanwijzing te volgen. Als u langdurig ongemak, overmatig tranen, veranderingen in het zicht of roodheid van het oog ervaart, verwijder dan onmiddellijk uw contactlenzen en raadpleeg een professional, aangezien de symptomen kunnen verergeren.

VOORZORGSMAATREGELEN: Gebruik altijd verse OPTI-FREE Pure Moist-oplossing. Hergebruik de oplossing in de lenzenhouder nooit.

BESCHERMING TEGEN BESCHADIGING:

 • Gebruik het niet als de veiligheidsverpakking beschadigd is, ontbreekt of als de verzegeling van de flesdop beschadigd is.
 • Raak voor contaminatiepreventie de druppelaar van de fles nooit aan een oppervlak.
 • Draai de dop na gebruik weer stevig vast.
 • Bewaren onder de 15°C. Bewaren boven de 30°C.
 • Houd de fles goed gesloten wanneer deze niet in gebruik is.
 • Alleen gebruiken binnen de aangegeven houdbaarheidsdatum.
 • Na zes maanden na opening de overgebleven oplossing weggooien.
 • Buiten bereik van kinderen houden!
 • Niet geschikt voor warmtedesinfectie.

STERIEL A

Vergelijkbare producten