OPTI-FREE Express (355 ml)
OPTI-FREE Express (355 ml)
 8,90
OPTI-FREE Express (355 ml)
OPTI-FREE Express (355 ml)

OPTI-FREE Express (355 ml)

 8,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
Tussen 120 en 360 ml
Type oplossing
Multifunctioneel (zachte lens)
Voor welk type lens
Zachte lens
Uren om lenzen in de oplossing te laten
6
Inclusief
1 lenshouder
EAN
300653144398
Artikelnummer
OFE355
Details

OPTI-FREE EXPRESS

multifunctionele desinfectievloeistof NO RUB LASTING COMFORT FORMULA

Lees deze informatie zorgvuldig door en bewaar deze voor toekomstig gebruik!

De multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® bevat POYQUAD* en ALDOX* ingrediënten die schadelijke micro-organismen doden en tegelijkertijd zacht zijn voor de ogen. Bovendien bevat het citraat, dat tijdens het inweken eiwitafzettingen verwijdert. De multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® biedt de hele dag door comfort, zelfs voor gevoelige ogen.

BESCHRIJVING De multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® bevochtigt de lenzen, vermindert irritatie en ongemak tijdens het dragen van lenzen, waardoor de comfortabele draagtijd wordt verlengd. Naast de multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® is er geen behoefte aan ander reinigingsmiddel.

De multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® is geschikt voor desinfectie, reiniging, spoelen, bevochtigen en bewaren van alle zachte lenzen, inclusief silicone hydrogel lenzen.

SAMENSTELLING: De multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® is een steriele, gebufferde, isotonische wateroplossing die natriumchloride, sorbitol, dinatrium-edetaat, boorzuur, aminomethylpropanol bevat; als reinigingsmiddel bevat het citraat en TETRONIC* 1304*; evenals 0,001% POLYQUAD* (polydroniumchloride) en 0,0005% ALDOX*(myristamidopropyl-dimethylamine). *TETRONIC® is een handelsmerk van BASF.

CONTRA-INDICATIES (Gebruiksaanwijzingen): De multifunctionele desinfectievloeistof OPTI-FREE® EXPRESS® mag niet worden gebruikt in geval van allergie voor een van de ingrediënten van het product.

ALGEMENE INSTRUCTIES: Voor gebruik van contactlenzen altijd uw handen wassen en spoelen. Begin altijd met dezelfde zijde van de lens, ofwel de rechter- of linkerlens, om verwisseling te voorkomen.

Voordat u een nieuwe Alcon® lenshouder gebruikt, spoel deze eerst uit met OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof. Na gebruik de lenshouder legen, spoelen met OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof en laten drogen aan de lucht. Alcon raadt aan de lenshouder regelmatig te vervangen.

INSTRUCTIES VOOR REINIGING, DESINFECTIE EN VERWIJDEREN VAN EIWIT:

 • Spoel beide zijden van de lens grondig af met OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof. Vul de Alcon® lenshouder met verse OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof, zodat de vloeistof de lenzen bedekt.
 • Laat de lenzen de hele nacht in de afgesloten houder staan, of minstens 6 uur lang. Spoel voor het plaatsen de lenzen grondig af aan beide zijden om eventuele resten van de lenzen te verwijderen.
 • Uw oogarts kan, rekening houdend met de samenstelling van uw traanvocht en uw lenzengewoonten, aanvullende producten of methoden aanbevelen voor het reinigen van uw contactlenzen.
 • Volg altijd de instructies van uw oogarts. Lenzen kunnen maximaal 30 dagen in een afgesloten houder worden bewaard.
 • Als u lenzen langer wilt bewaren, moeten ze maandelijks worden gereinigd en gedesinfecteerd met verse vloeistof voordat ze worden geplaatst.

BEVOCHTIGING Als u tijdens het dragen van lenzen lichte irritatie of ongemak ervaart, druppel dan één of twee druppels OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof direct in uw ogen en knipper een paar keer. U kunt OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof op elk moment van de dag gebruiken om uw lenzen te bevochtigen.

WAARSCHUWINGEN: Voor het juiste gebruik en onderhoud van contactlenzen en contactlensverzorgingsproducten (inclusief lenshouders) is het uiterst belangrijk om de instructies van de professional en de gebruiksaanwijzing te volgen. Bij aanhoudend ongemak, overmatig tranen, wazig zicht of roodheid van het oog, verwijder onmiddellijk uw contactlenzen en raadpleeg een professional, aangezien de symptomen kunnen verergeren.

VOORZORGSMAATREGELEN:

 • Gebruik altijd verse OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof. Hergebruik nooit de vloeistof in de lenshouder.
 • Gebruik altijd een Alcon® lenshouder.
 • Raak om besmetting te voorkomen nooit de druppelaar van de fles aan.
 • Draai na gebruik de dop stevig dicht.
 • Bewaar de vloeistof op kamertemperatuur. Vermijd contact van de vloeistof met warmte.
 • De fles moet goed gesloten blijven wanneer deze niet in gebruik is.
 • Het product mag alleen worden gebruikt binnen de aangegeven houdbaarheidsdatum.
 • Giet de resterende vloeistof weg na zes maanden na opening.
 • Buiten het bereik van kinderen houden.
 • Niet gebruiken voor warmte-desinfectie.

VERPAKKING: De steriele OPTI-FREE® EXPRESS® multifunctionele desinfectievloeistof wordt geleverd in een plastic fles van 120 en 335 ml.

STERIEL Alcon® lenshouder

DISTRIBUTEUR: Alcon Hungária Kft. 1117 Budapest, Irínyi u.4-20.

FABRIKANT: Alcon Laboratories (U.K.) Ltd. Boundary Way Hemel Hempstead Hertfordshire HP2 7UD Verenigd Koninkrijk

Amerikaanse octrooinummers: 5.393.491; 5.573.726; 5.631.005; 6.319.464; en 6.365.636 Europese octrooinummers: 0 669 803 en 0 948 357 © 2006, 2007, 2009-2010 Alcon Inc.

Vergelijkbare producten