Artelac Rebalance (10 ml)
Artelac Rebalance (10 ml)
 9,90
Artelac Rebalance (10 ml)
Artelac Rebalance (10 ml)

Artelac Rebalance (10 ml)

 9,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
10 ml
Bruikbaarheid na opening
2 maanden
Type product
Kunstlicht
Hyaluronzuur %
0.15%
Groep conserveringsmiddelen
Snel biologisch afbreekbaar
Naam conserveringsmiddelen
Oxyd® (ontleedt tot zuurstof, water en zout)
Actief ingrediënt
PEG8000 (polyethyleenglycol)
Andere kenmerken
Hialuronzuur
EAN
4030571004875
Hyaluronzuur
Ja
Smeermiddel
Natriumhyaluronaat, PEG8000
Vitaminegehalte
B12
Artikelnummer
ART_REB_10_ML
Details

Artelac® Rebalance Oogdruppels (10 ml)

Gebruiksaanwijzing / Patiënteninformatie

Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door - deze bevat belangrijke informatie over het gebruik van het product.

Als u vragen heeft, raadpleeg dan uw apotheker, arts, oogarts, of neem contact met ons op.

BAUSCH+LOMB Artelac® Rebalance

0,15% natriumhyaluronaat, 0,5% polyethyleenglycol 8000 (PEG 8000) en essentiële elektrolyten.

Bedoeld gebruik: Bevochtiging van de ogen en bevochtiging bij permanent lenzen dragen.

Wat is Artelac® Rebalance?

Artelac® Rebalance is een heldere, roze oogdruppeloplossing met 0,15% natriumhyaluronaat, 0,5% polyethyleenglycol 8000 (PEG 8000), kaliumchloride, calciumchloride, magnesiumchloride, natriumchloride, vitamine B12, gezuiverd water, boorzuur en Oxyd (een zachte conserveermiddel dat in water, zuurstof en zout oplost op het oogoppervlak).

Nadat de fles is geopend, kan deze 2 maanden worden gebruikt.

Hoe gebruik je Artelac® Rebalance?

Artelac® Rebalance is een oogdruppeloplossing ontwikkeld voor verlichting en verzachting van symptomen van aanhoudende droge ogen.

Artelac® Rebalance is compatibel met alle soorten zachte en harde contactlenzen en verbetert het draagcomfort van contactlenzen gedurende de hele dag.

Wanneer moet je Artelac® Rebalance gebruiken?

Artelac® Rebalance is ontworpen om op het oogoppervlak te blijven en biedt langdurige hydratatie voor alle symptomen van droge ogen door natuurlijke traanvloeistof aan te vullen met essentiële elementen. Het is ideaal voor iedereen die last heeft van verschillende symptomen van droge ogen, zoals vermoeidheid, stress, branderigheid en/of tranende ogen.

Droge ogen kunnen worden veroorzaakt door:

 • Externe factoren zoals uitgebreid computergebruik, airconditioning, rook, winderige buitenomgevingen en het dragen van contactlenzen.
 • Andere factoren zoals bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld anticonceptiepillen, antihistaminica, bètablokkers, spasmolytica en diuretica) of bepaalde ziekten die bijdragen aan het ontstaan van droge ogen.

Hoe vaak en hoelang moet je Artelac® Rebalance gebruiken?

Druppel dagelijks 3-5 keer, vaker indien nodig, 1 druppel Artelac® Rebalance in elk oog. U kunt Artelac® Rebalance elke dag gebruiken, zo vaak als nodig is.

Hoe gebruik je Artelac® Rebalance?

Was uw handen voor gebruik van het product.

 1. Verwijder voor elk gebruik de beschermkap van de fles. Zorg ervoor dat de punt van de fles uw vinger niet raakt.
 2. Kantel uw hoofd lichtjes naar achteren en trek met uw vrije hand voorzichtig uw onderste ooglid naar beneden. Houd de fles verticaal boven het oog, met de tuit naar beneden gericht. Knijp vervolgens voorzichtig in de fles om een druppel te laten vallen. Zorg ervoor dat de bovenkant van de fles niet in contact komt met uw oog of vingers om mogelijke besmetting van de oplossing te voorkomen.
 3. Plaats na elk gebruik de dop terug.

Wanneer mag je Artelac® Rebalance niet gebruiken?

Gebruik dit product niet als u overgevoelig bent voor een van de ingrediënten.

Belangrijke informatie over het gebruik van Artelac® Rebalance

 • Lokale overgevoeligheidsreacties zijn zeer zeldzaam gemeld. Stop de behandeling in dergelijke gevallen.
 • Raak het oppervlak van het oog niet aan met de punt van de fles om mogelijk letsel aan het oogoppervlak of besmetting van de oplossing te voorkomen.
 • Wacht ongeveer 15 minuten voordat u andere oogheelkundige producten gebruikt.
 • Gebruik na de vervaldatum niet.
 • Gebruik het product niet als de verpakking of de fles beschadigd is.
 • Gooi Artelac Rebalance weg na 2 maanden na opening.

Bewaren van Artelac® Rebalance: Bewaar tussen +2°C en +25°C, en bescherm tegen licht!

®/™ zijn handelsmerken van Bausch & Lomb Incorporated of haar dochterondernemingen © Bausch & Lomb Incorporated Artelac Rebalance®, november 2017

Distributeur: Bausch & Lomb UK Ltd., 106 London Road, Kingston upon Thames, KT2 6TN

Artelac® Rebalance bevat essentiële ingrediënten die te vinden zijn in het oog en de traanfilm. Deze omvatten natriumhyaluronaat, dat water, voedingsstoffen en gezuiverde ionen (zoals kalium, magnesium, natrium en calcium) aan het oogoppervlak bindt voor hydratatie en symptoomverlichting. Artelac® Rebalance bevat ook een toegevoegde bevochtigingsmiddel dat de duur van hydratatie verlengt.

Voor wie is het aanbevolen?

Bij het ouder worden neemt de traanproductie af, wat wordt gecompenseerd door verslapping van de oogleden om het vernauwen van de oogopening te voorkomen, waardoor minder traanvocht verdampt. Hormonale veranderingen geassocieerd met de menopauze, bepaalde ziekten (zoals diabetes) en het gebruik van bepaalde medicijnen (zoals kalmerende middelen en anticonceptiepillen) kunnen ook droge ogen veroorzaken.

Waarom?

Bij aanhoudende droge ogen kunnen ongemakkelijke symptomen optreden, zoals gevoel van een vreemd lichaam, lichtgevoeligheid, zwaarte van de oogleden en roodheid van de ogen. De onderliggende oorzaken zijn niet altijd te veranderen, maar er is wel een oplossing voor het verlichten van klachten! Artelac® Rebalance is met name geschikt voor de verlichting van symptomen van aanhoudende droge ogen als gevolg van chronisch traangebrek en voor het kalmeren van de ogen.

Productvoordelen

Artelac Rebalance is vooral geschikt voor de verlichting van symptomen van aanhoudende droge ogen als gevolg van chronisch traangebrek en voor het kalmeren van de ogen. Chronisch traangebrek kan verschillende oorzaken hebben, zoals ontsteking en disfunctie van de traanklieren, problemen met de oogleden en stoornissen in het gevoel van het oog. Als een of meer van deze factoren de traanproductie bedreigen, kan het evenwicht van de traanfilm verstoord raken, wat leidt tot talrijke onaangename symptomen en klachten: ontsteking van het oogoppervlak, roodheid, branderig gevoel in de ogen, droogte, lichtgevoeligheid, vermoeidheid, zandgevoel en pijn, die zonder behandeling tot verdere ontsteking en beschadiging van het hoornvlies kunnen leiden. Bepaalde medicijnen (zoals anticonceptiepillen, antihistaminica, bètablokkers, spasmolytica, diuretica), bepaalde ziekten en conserveermiddelen in sommige oogdruppels (zoals benzalkoniumchloride en thiomersal) kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van droge ogen en hoornvliesbeschadiging.

Vanwege de complexe aard van traanproductiestoornissen zijn de behandelingsmogelijkheden beperkt, maar Artelac Rebalance is samengesteld met diverse ingrediënten om langdurige verlichting van droge oogsymptomen te bieden. Het vervangt de natuurlijke traanfilm en zijn essentiële componenten, waardoor een goede werking wordt gegarandeerd. Artelac Rebalance helpt om de opeenvolging van gebeurtenissen die leiden tot droge ogen te stoppen, hydrateert het oog en beschermt het oppervlak ervan.

Artelac® Rebalance helpt om de opeenvolging van gebeurtenissen die leiden tot droge ogen te stoppen, hydrateert het oog en beschermt het oppervlak ervan. Het bevat een mild conserveermiddel (Oxyd®) dat bij contact met het oogoppervlak wordt omgezet in de natuurlijke bestanddelen van tranen (zuurstof, water en zout). Artelac® Rebalance is gemakkelijk te gebruiken, goed verdragen en kan zelfs met contactlenzen worden gebruikt.

Ziekten:

Chronisch traangebrek: Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals ontsteking en disfunctie van de traanklieren, problemen met de oogleden en stoornissen in het gevoel van het oog.

Hormonale veranderingen: Bij vrouwen in de menopauze neemt het niveau van androgenen af, wat het risico op droge ogen door ouderdom verhoogt.

Reumatologische aandoeningen: Bijvoorbeeld reumatoïde artritis, jicht.

Andere gezondheidsproblemen: Diabetes, allergische aandoeningen, eczeem, lupus, infectieziekten.

Oogchirurgie: Langdurige verlichting van droge oogsymptomen kan nodig zijn om het herstel na de operatie te vergemakkelijken.

Vergelijkbare producten