AoSept Plus with HydraGlyde (360 ml)
AoSept Plus with HydraGlyde (360 ml)
 15,90

AoSept Plus with HydraGlyde (360 ml)

 15,90
Vergelijk
Verzendmethode Verzendkosten
PostNL Vanaf €7.5
Internationaal - Post of UPS Details bij de kassa
Gegevens
Fabrikant
Inhoud
Tussen 120 en 360 ml
Andere kenmerken
Zonder conserveringsmiddelen
Type oplossing
Peroxide
Voor welk type lens
Zachte lens
Uren om lenzen in de oplossing te laten
6
Inclusief
1 lenshouder
EAN
300650363136
Artikelnummer
ASPWHG360
Details

Belangrijke waarschuwing! De AOSEPT® PLUS HydraGlyde® oplossing is helemaal anders dan een multifunctionele lenzenvloeistof! Daarom is het erg belangrijk om de instructies voor het gebruik van het product en de aanwijzingen van uw oogarts of contactlensspecialist nauwkeurig op te volgen.

AOSEPT Plus met HydraGlyde (360 ml), contactlensvloeistof

DIT IS EEN BELANGRIJKE GIDS MET INFORMATIE OVER HET GEBRUIK VAN HET PRODUCT EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES. LEES DIT GOED DOOR EN BEWAAR HET VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK! ONJUISTE LENZENVERZORGING KAN ERNSTIGE OOGPROBLEMEN VEROORZAKEN.

Het AOSEPT® PLUS lenzenvloeistofsysteem met HydraGlyde® bevochtigingsmatrix is geschikt voor het reinigen, desinfecteren, eiwitverwijdering en opslag van alle soorten zachte, harde en halfharde contactlenzen, inclusief silicone hydrogel contactlenzen (behalve kleurlenzen). De AOSEPT® PLUS lenzenvloeistofsysteemcomponenten zijn: AOSEPT® PLUS reinigings- en desinfectieoplossing met HydraGlyde® bevochtigingsmatrix, en de AOSEPT® PLUS lenzenhoudercomponenten zijn de transparante container, de schroefbare lenshouder (mandje) en de aan de onderkant bevestigde AODISCA neutralisatiekatalysator schijf.

Gebruik dit type contactlensvloeistof niet met een andere houder dan degene die bij de verpakking wordt geleverd!

Zorg ervoor dat de houder vóór gebruik AODISC bevat, omdat dit essentieel is voor de neutralisatie van waterstofperoxide. De AOSEPT® PLUS oplossing en de AOSEPT® PLUS lenzenhouder moeten altijd samen worden gebruikt. De conserveermiddelvrije, waterige AOSEPT® PLUS oplossing met HydraGlyde bevochtigingsmatrix bevat 3% waterstofperoxide, fosforzuur (stabilisator), natriumchloride, fosfaat (buffer systeem), poloxameer (oppervlakteactieve stof) en HydraGlyde bevochtigingsmatrix (EOB0-21*. polioxietileen-polioxibutyleen).

STERIEL Vervaardigd volgens aseptische productietechnologie.

GEBRUIKSAANWIJZING

1. Was uw handen en droog ze grondig met een schone handdoek!

2. Open de lenshouder gemarkeerd met "L" en plaats de linker lens op de bolling! Sluit de lenshouder, zorg ervoor dat u de lens niet in de houder knijpt!

3. Herhaal het proces met uw rechter lens, plaats deze in de lenshouder gemarkeerd met "R"!

4. Open de AOSEPT® PLUS fles, klap het flesdeksel naar achteren om het niet in de weg te hebben!

5. Spoel de lenzen in de lenshouder grondig af met AOSEPT® PLUS oplossing gedurende 5 seconden!

6. Vul de container met AOSEPT® PLUS-oplossing tot aan de markering! VUL NIET MEER OF MINDER!

7. Plaats de lenshouder in de AOSEPTA PLUS-container en sluit deze goed af! Schud de container niet!

8. Bewaar de lenshouder rechtop!

Als u luchtbellen ziet ontsnappen uit het gat bovenaan de lenshouder, betekent dit dat er nog ongebruikte AOSEPT® PLUS-oplossing aanwezig is. Giet de oplossing uit de lenshouder en spoel de gemorste oplossing grondig af met steriele zoutoplossing! Was uw handen grondig voordat u uw lenzen of ogen aanraakt! HERHAAL HET BESCHREVEN DESINFECTIEPROCES!

9. Laat de lenzen minimaal 6 uur of een hele nacht weken om de neutralisatie te voltooien.

10. Haal de lenzen uit de lenshouder!

11. Uw lenzen zijn klaar om te dragen.

12. Giet de gebruikte oplossing weg, spoel de AOSEPT® PLUS-container en lenshouder grondig af met steriele zoutoplossing! - GEBRUIK GEEN LEIDINGWATER OF ANDERE NIET-STERIELE VLOEISTOFFEN!

13. Laat de lenshouder en container apart aan de lucht drogen.

Als u na desinfectie/neutrale behandeling uw lenzen niet direct wilt dragen, kunt u ze tot 14 dagen bewaren in de geneutraliseerde AOSEPT® PLUS-oplossing in een afgesloten AOSEPT® PLUS-container. Voer vóór het opzetten van de lenzen de reinigings- en desinfectieprocedure uit met AOSEPT® PLUS, indien aanbevolen door uw specialist.

Spoel uw lenzen voor het inzetten af met steriele zoutoplossing, indien geadviseerd door uw specialist.

CONTRA-INDICATIES (wanneer u de lenzen niet moet gebruiken)

Gebruik de lenzen niet als u allergisch bent voor een van de bestanddelen! Gebruik de AOSEPT® PLUS-oplossing nooit om te desinfecteren met warmte.

VOORZORGSMAATREGELEN

 • Gebruik het product niet na de vervaldatum!
 • Controleer vóór het eerste gebruik de integriteit van de folie op de fles! Gebruik het product niet als de folie beschadigd is!
 • Sluit na opening de afsluitbare dop van de fles!
 • Na opening kan het product 3 maanden worden gebruikt, daarna moet de overgebleven oplossing worden weggegooid!
 • Raak nooit het uiteinde van de flesdruppelaar aan met enig oppervlak vanwege het risico op besmetting van de oplossing!
 • Gebruik bij elke nieuwe fles AOSEPT® PLUS-oplossing de bijgeleverde nieuwe AOSEPT® PLUS-lenscontainer!
 • Bewaar bij temperaturen onder de 25°C.
 • Gebruik AOSEPT® PLUS-oplossing altijd binnen het temperatuurbereik van 15°C tot 25°C, omdat de neutralisatie langer kan duren bij temperaturen onder 15°C.
 • Bewaar het product beschermd tegen direct zonlicht!
 • Raadpleeg uw specialist voordat u overschakelt naar een ander lensverzorgingsproduct!

WAARSCHUWINGEN:

 • PROBEER NOOIT UW LENZEN TE REINIGEN OF AF TE SPOELEN MET AOSEPT® PLUS OPLOSSING TERWIJL U DE LENZEN IN UW HANDEN HEEFT! CONTACT MET DE ONNEUTRALISEERDE OPLOSSING KAN MILDE, TIJDELIJKE VERKLEURING (WIT WORDEN) VAN DE HUID VEROORZAKEN.
 • PROBEER NOOIT UW LENZEN APART TE REINIGEN MET EEN REINIGINGSVLOEISTOF, OMDAT HET RESIDU VAN DE REINIGER SCHUIMING KAN VEROORZAKEN EN LEKKAGE VAN DE OPLOSSING UIT DE LENZENCONTAINER.
 • GEBRUIK UITSLUITEND DE MEEGELEVERDE AOSEPT® PLUS LENZENCONTAINER! GEBRUIK GEEN ENKELE ANDERE CONTAINER!
 • Zorg er altijd voor dat de lenzen minimaal 6 uur in de meegeleverde lenzencontainer zijn bewaard (neutrale fase) voordat u ze in uw ogen plaatst. ONNEUTRALISEERDE AOSEPT® PLUS OPLOSSING IS EEN ZEER EFFECTIEF DESINFECTEREND MIDDEL EN KAN EEN BRANDEND GEVOEL VEROORZAKEN BIJ CONTACT MET DE OGEN. Als de lens per ongeluk in uw oog komt zonder neutralisatie, verwijder deze dan onmiddellijk en spoel uw oog royaal met steriel water of zoutoplossing in geopende positie!
 • Desinfecteer de lenzen opnieuw voordat u ze inbrengt!
 • Gebruik altijd verse AOSEPT® PLUS-oplossing en hergebruik nooit de gebruikte oplossing, omdat de desinfecterende werking dan niet meer gegarandeerd is.
 • Giet AOSEPT® PLUS niet over in een andere fles!
 • Verdun of meng AOSEPT® PLUS-oplossing nooit met een andere oplossing, omdat dit de effectiviteit kan veranderen.
 • KOM NOOIT MET UW LENZEN IN CONTACT MET NIET-STERIELE OPLOSSINGEN (WAARONDER KRAANWATER EN SPEEKSEL) VANWEGE HET RISICO OP BACTERIËLE INFECTIE DIE PERMANENTE OOGBESCHADIGING KAN VEROORZAKEN.
 • UIT DE BUURT VAN KINDEREN HOUDEN!
 • Als AOSEPT® PLUS-oplossing wordt ingeslikt, onmiddellijk veel water drinken en raadpleeg een arts!
 • Raadpleeg uw arts of contactlensspecialist voordat u geneesmiddelen gebruikt in combinatie met het dragen van contactlenzen!

BIJWERKINGEN:

Als u langdurige ongemakken of irritatie ervaart bij het gebruik van het product, verwijder dan de lenzen, stop met het gebruik van het product en raadpleeg uw contactlensspecialist!

VERPAKKING:

AOSEPT® PLUS-oplossing met HydraGlyde® bevochtigingsmatrix is verkrijgbaar in flessen van 90 ml en 360 ml die zijn gesteriliseerd met filtratie. Elke fles AOSEPT® PLUS-oplossing met HydraGlyde bevat een AODISC-uitgeruste lenscontainer.

Belangrijke waarschuwing! De AOSEPT® PLUS HydraGlyde® oplossing is helemaal anders dan een multifunctionele lenzenvloeistof! Daarom is het erg belangrijk om de instructies voor het gebruik van het product en de aanwijzingen van uw oogarts of contactlensspecialist nauwkeurig op te volgen.

Vergelijkbare producten